Idag bidro jeg til Legestudent undervisningen! :-)

img_55921

I dag bidrog jeg i student-undervisningen til nye Legestudenter på det legekontor jeg går til i Trondheim. Dette er noe jeg jeg deltatt i over mange år, da det for meg er naturlig at stille opp. Jeg har jo selv vært Sykepleier-student en gang i tiden, og som yrkesaktiv Sykepleier selv hatt flere studenter og vet hvor prisgitt man er med alle typer opplærings situasjoner i utdannelsen. Det er viktig! Spesielt viktig er det for disse Lege-studentene som valgt en framtid i helsevesenet. De har valgt at jobbe med mennesker og bistå dem uansett situasjon, det vil si alt fra helsekontroller, kritisk sykdom, akutt sykdom og skade, kroniske sykdommer, operasjoner, medicinering, undersøkelser, prøver, utredninger og/eller de viktige forebyggende tiltakene til en bedre helse for at bare nevne noe en lege har ansvar for.

Jeg husker selv meget godt hvor nervøst det var i starten som ny Sykepleierstudent at møte mennesker jeg aldri tidligere møtt. Så hvordan var det at vare meg denne gang i dette møtet?

Legestudenten som tok og ropte meg opp der jeg satt og ventet på venteværelset møtte blikket mitt og føltes trygg ut i sin rolle. Han så meg. Meg! Det var det første jeg la merke til.
Denne legestudent viste meg selvsikkert til det rommet der vi skulle vare, der tre medstudenter satt og ventet. Dem var der helt sikkert for at lære seg av det som skjedde, og for at gi hverandre feedback etterpå. Plutselig føltes jeg selv litt som i en muntlig eksamens situasjon da jeg skulle besvare spørsmål om hvorfor jeg søkte, og fortelle om meg selv og livet mitt. Er det ikke litt slik det er iblant? Vi vil fremstille oss selve i best mulig lys også da vi ikke mår så bra. Jeg er nå sånn i alle fall, sikkert flere enn meg er det også.

Tryggheten innhentet meg fort og jeg glemte en stund bort den første følelsen av eksamensnerver da Legestudenten selv var så rolig, saklig, og jeg følte meg hørt og sett. På tal om sett, jeg hadde nettopp innen selv fått massasje med triggerpunkts behandling og håret var på sine steder glansfullt av olje. Trønderværet hadde også gjort sitt til i dag at jeg ikke akkurat følte meg som en nystyla modell. Shit au! tenkte jeg, hvem bryr seg? Jeg glemte det også for en stund da jeg kom i gang og prate. 🙂

Siden jeg gått gjennom dette mange ganger er jeg vant til hva som kommer av spørsmål, denne Legestudent imponerte meg og var godt forberedt og praten fløt på bra. Ikke en eneste gang tenkte jeg inne i meg, du borde spørre om dette eller dette som skjedd med andre studenter tidligere. (Hønemor Åsa, jeg vet!)  Han fikk meg ikke bare at føle meg sett og hørt, han fikk meg også at prate om noe jeg skikkelig jobbet med mentalt i det siste. Temaet er for meg tøft, men det ble lett at sette ord på merkelig nok men positivt var det. I det store hele så satt jeg igjen med et bra menneskemøte med en av våre fremtidige Leger. Han har den rette innstillingen og ser MEG som pasient og som en PERSON og det er viktig for meg. Da det hele var over smilte jeg og sa: Du har journalistevner på måten du spør og følger opp dine egne spørsmål. Det er kvalitetssikring det!! Jeg ønsket ham og hans medstudenter lykke til videre.

Det gladde meg at kunne fortelle min positive opplevelse til min fastlege. Jeg har enda en gang bidratt og jeg er så glad for det!

Ps. Jeg har fortsatt student tilbud med 50% avslag på full pris for hele timer til alle typer studenter! Velkommen! 🙂