Høst! Hva forteller rognebærene oss?

Rognebær

Høsten har kommet og fyller vår hverdag med klar høstluft, høstetid i naturens skafferi og farger som starter å utsmykke seg her å der i naturen. Det er en favoritt tid for meg som jeg sikkert deler med mange andre. Dagene med sol spesielt er fortsatt ganske varme, og luften er klar og frisk. Er samtidig noe sjarm og promenere i regnfulle dager da man er rett kledt, for så å komme innendørs og tenne levende lys. Det er da ekstra deilig å lage seg en kopp med enten varm sjokolade eller te.

Her i Trondheim bugner det av rognebær og da er spørsmålet, blir det en snørik vinter eller ikke med så mye mat til fuglene???

Der jeg vokste opp på svenske vestkysten var det et stadig tema hvordan spå etter rognebærene, eller rönnbären som vi sier på svensk. Når det er mye rognebær som nå, blir det mye snø mente noen. Andre mente at treet ville ikke bære samme vekt to gang eller dobbel vekt med både mye rognebær og snø, da var det fare for at grenene knektes.

Det er gode argumenter begge to, hva mener og tenker Du om det hele? Uansett snømengde betyr det tenker jeg personlig at naturen forbereder seg til å mette flere. Av den grunn fyller den opp skafferiet med ekstra mye rognebær.

På tal om rognebær … Det finnes jo en talemåte som heter: «Surt sa reven om rognebær!»

Reven prøvde som historien forteller å få tak på de lekre røde bærene som fristet hans ut sultne reve-mage. Han nådde ikke opp og ga opp etter å ha prøvd en stund. For å redde ansiktet sa han at dem er sure og ikke spiselige, men sanningen var vell mer at han ga opp litt vel raskt?

Har du opplevd en situasjon der du vært litt rask på å gi opp akkurat som reven? Kanskje tenkt at: Det er for bra for å vare sant … det var ikke for meg likevel … andre får det til mye bedre/er bedre enn meg … jeg fortjener ikke dette … som kanskje reven tenkte om de røde fristende rognebærene som han ga opp, kanskje litt for tidlig innen han pønsket ut hvordan nå sitt mål?

Dette er noe jeg tar opp både i mine kurs og mine sirkler, hvordan stå i sin egen kraft. Hvordan finne sin indre styrke og hvordan tørre satse på det man ønsker, og da må gå ur komfort-sonen for å komme dit. Å vare sterk handler ikke bare om at livet må vare trasig for å ta i bruk sin indre styrke, men å tørre å ta de sjansene som presenterer seg da de kommer.  

Da du tør å stole på deg selv kommer du å finne ut Din måte hvordan nå dine mål. De der målene som frister, men kanskje virker litt langt unna akkurat som rognebærene var for reven. Forskjellen er at du kommer å nå målene dine siden du ikke gir opp.

Jeg finner gjerne dette ut sammen med deg, og jeg er her på min reise i livet og kan veilede Deg utfra min erfaring og hva som hjulpet meg og det jeg lært av andre fra deres situasjoner.

Ønsker alle en trivelig uke og fin høst! 🙂